Digitalisering biedt ondernemers veel kansen , maar brengt ook (nieuwe) risico’s met zich mee. Uit onderzoek van het Lectoraat Cybercrime & Cybersecurity in samenwerking met MKB-Nederland blijkt dat 1 op de 5 mkb’ers slachtoffer wordt van cybercriminaliteit. Daar kunnen Hoeksche Waardse ondernemers zich gelukkig goed op voorbereiden.
Vormen van cybercriminaliteit zijn bijvoorbeeld hacking, DoS-aanvallen, afpersing en identiteitsmisbruik. Welke risico’s loop jij als ondernemer en hoe kun je deze risico’s verkleinen? Er zijn verschillende (gratis) tools en adviezen om jouw bedrijf weerbaarder te maken tegen cyberaanvallen.
Speciaal voor zzp’ers, kleine ondernemingen (tot 40 FTE) en niet-vitale ondernemingen is het Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden opgericht. Het netwerk vergroot de cyberweerbaarheid en het risicobewustzijn van deze doelgroep, onder andere door het aanbieden van kennisbijeenkomsten, online seminars en trainingen en advies. Op de website vind je gratis handige tools, praktische adviezen en een activiteitenagenda.
Vergroot je online basisveiligheid met de handige tools van veilig internetten, zoals een handig stappenplan en een ScamCheck. En heb je onverhoopt toch een probleem? Dan biedt de website Veilig Internetten eerste hulp.
Oktober is cybersecuritymaand. In die maand vraagt Alert Online aandacht voor de bewustwording rondom online veiligheid en het stimuleren van cybersecure gedrag. Je kunt als bedrijf meedoen met leerzame competities en speciale toolkits en communicatiemiddelen die je kunt gebruiken om je eigen medewerkers en achterban te informeren.
Hoe herken je cybercriminaliteit en belangrijker nog: hoe voorkom je dat je hier als bedrijf, groot of klein, de dupe van wordt? Ontdek alles wat je moet weten over veilig (online) zakendoen op de website van de KvK.